OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
The Rocks er et populært turistmål i Sydney

The Rocks

Den 26. januar 1788 kom de første britiske kolonister til Australien på den vestlige side af Circular Quay i Sydney. De ankom ved området kendt som “The Rocks”.

Meget har ændret sig siden den dag for mere end 200 år siden. I lang tid var området beboet med forbrydere og prostituerede, men i begyndelsen af det 19. århundrede begyndte det at udvikle sig til det et område, med gode faciliteter for shopping og spisning, det er i dag.

1970’erne så hurtige udviklinger indenfor turistattraktioner, lig mange andre steder i verden. I det moderne livs stress og jag opstår der et ønske om at se, hvordan folk engang levede (i hvert fald i en romantisk udgave). Det er der rig mulighed for i The Rocks. Disse boligblokke, som ligger tæt på Operahuset, indeholder talrige ting at se på og at lave.

Cadman Cottage er det ældste hus i Sydney, bygget i 1816. Det ligger på George Street, som er hovedgaden i The Rocks.

Husene er ikke det eneste interessante arkitektur. Der er mange! Den gamle politistation, Bond Store, Coachhouse, Puppet Cottage samt mange, der gør gåturen gennem gaderne til en fornøjelse.

I nabolaget finder man også Art Deco-bygningen, der indeholder Museum of Contemporary Art (Det Moderne Kunstmuseum), sammen med Sydney Observatory fra det 19. århundrede, ikke langt fra Sydney Dance Company og Sydney Theatre.

Garrison kirken ligger også i området. Det er bygget i 1840 for at få soldaterne til at gå i kirke, og den dag i dag er den stadig i brug. Inden i kirken er der også et historisk militærmuseum.

Og for at være sikker på, at du har noget at bede om tilgivelse for, så brug tid på Lord Nelson Hotel. Hotellet er bygget i 1836 og brygger øl med samme metoder, som lige siden det åbnede som hotel i 1941.

Susannah Place er også et historisk besøg værd. Besøgende vil få et indblik i, hvordan middelklassefamilier boede i midten 1800-tallet, når de går gennem husene.

Fortsæt den historiske tur ved at gå ind i Sydney Visitors Centre, ind i the old Sailors’ Home, bygget i 1864. Det var engang et fristed, hvor sejlere kunne få en seng og et måltid mad for få eller ingen penge.

Efter at have gået rundt i lang tid, får man lyst til et godt måltid. Det eneste svære ved at løse det problem er, at der i The Rocks er så mange valg.

Der er alt fra Pancakes on the Rocks til Rockpool. På Rockpool kan gæster få luksuriøst seafood fra en af de fornemmeste restauranter – men prisen afspejler det. Pandekager fra Pancakes on the Rocks koster kun få dollars. For dem, som ønsker en fin frokost er der Löwenbräu Keller, en autentisk bayersk restaurant, som ligger i det, der engang var en kælder.

Efter forfriskningerne, kan du tage ud og shoppe. The Rocks Market i den nordligste ende af George Street er åben hver weekend. Der er mere end 150 stande med smykker, kunst, håndværk og meget mere, man kan købe med hjem.

Kom ofte, for du vil ikke være i stand til at nå det hele på én dag.