OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Zoologisk have i Sydney

Taronga Zoo

Taronga Zoo i Sydney, Australien har en lang og prægtig historie. Zooen er placeret på mere end 20 hektar og har udsigt over den storslåede havn. Der er udsigt over den gamle bro og det nye Operahus, samt de grønne bjerge og den blå himmel.

Den spektakulære udsigt begynder endda, inden du kommer til zooen, med en herlig færgetur fra Circular Quay efterfulgt af en kort svævebanetur op til zooens indgang. Besøgende, der kommer derop via den snoede vej ved indhegningen, kan nyde udsigten af både havnen og dyrene.

Og hvilke interessante dyr de har! Latterfugle, wombatter (australske pungdyr), tasmanske djævle og alle mulige australske dyr, sammen med de mere traditionelle dyr, såsom chimpanser og giraffer. Girafferne er især interessante, da du kommer helt tæt på disse venlige dyr.

En ny elefantindhegning er bare en af de mange interessante ting, og kun en del af zooens 12 år lange fornyelse, og en del af det asiatiske regnskovs-projekt.

Med mere end 200 dyr og 27.000 planter er denne kunstige jungle hjemsted for malaysiske tapirer, oddere, sølvgibboner og mange andre dyr. Langs en skovflod med høje vandfald kan du sommetider fange et syn af de fiskende katte, der jager i et af de nære bassiner.

Som en tilføjelse til dyrene er der en hel asiatisk landsby med statuer, stenhuggerier og Taronga Food Market. Zooen har planter, der kan fodre fem asiatiske elefanter indenfor det store område, som en del af dyrknings- og fredningsprogrammet.

Men vent ikke. Kom og se koalabjørnene, der tygger på eukalyptus – og du vil måske blive kysset af en. Normalt er de sky og nogle gange sære – en er blevet kendt for at komme godt ud af det med besøgende. Men pas på kløerne!

Zooen har et antal innovative udsigtsprogrammer, inklusive private rundvisninger og endda udflugter om natten.

Siden så mange af dyrene er naturligt sky eller er nattedyr, er det ofte vanskeligt at få et godt syn af dem. Private rundvisninger kan give besøgende muligheden for at få et nærmere syn, og somme tider endda give dem muligheden for at holde dem. En natteudflugt, den så kaldte ”snore and roar” mulighed, tillader besøgende at få et godt syn af katte og andre dyr, der ofte er mere aktive om natten.

Kænguruer er muligvis det dyr, der oftest forbindes med Australien, men zooen har mange andre indfødte arter.

Det ande-lignende næbdyr er et af de dyr, der har et underligt udseende – meget generte og venlige. Det er overlevende fra den forhistoriske tid. Disse vidundere både svømmer godt og bevæger sig lynhurtigt gennem vegetationen.

Der er dingoer, indfødte, gule hunde, der har strejfet omkring i Australiens vildmark i 3.000 ikke langt derfra er de tasmanske djævle, verdens største kødædende pungdyr. Ikke mindst er der myrepindsvin – en rund, piggefyldt bold med et lille ansigt og en lang snude.

Men selv de mere almindelige dyr, der også findes i andre zooer er fascinerende. Der er pingviner, røde pandaer og hundredvis af andre dyr.

Det er nemt at rejse dertil og der er flere muligheder: bil, bus eller færge. Besøg Zoo.nsw.gov.ua for flere detaljer.