OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Oplev krokodiller, hajer og meget andet i Sydney Aquarium

Sydney Aquarium

Sydney Aquarium er lokaliseret på den østlige side af Darling Harbour og udstiller mere end 650 unikke arter. Selvom man ser bort fra den fantastiske udsigt udenfor, lever de mere end 6.000 individuelle dyr i usædvanlige omgivelser. Mange er synlige gennem væggene i de store glastunneler og nogle af tunnelerne har endda glasgulve.

Få akvarier gør det muligt for besøgende faktisk at gå indeni tanken. Men på Sydney Aquarium kan du spadsere langs med og se hajer svømme under dine fødder. Hvis det ikke er skræmmende nok, så blev krokodille-udstillingen færdig i 2008. Nogle saltvandskrokodiller, som bliver op til 7 meter lange, var allerede en del af samlingen.

Akvariet blev åbnet i 1988 og er en af de største faciliteter i verden. De fleste akvarier byder på udstillinger af lokale arter, men Sydney er unik, på grund af dets nærhed til Great Barrier Reef, så vel som de mange floder.

Besøgende kan se nogle af de 180 arter af hajer, der kommer fra de lokale vande, hvoraf 10 af dem er farlige. Den hvide haj er for eksempel almindelig i disse vande. Dog ses de sjældent i fangenskab, og besøgende vil kun se én der. Du kan derimod komme til at se flere tigerhajer.

Moray ål, med lange, meget skarpe tænder, ses også i akvariet. Normalt er de fredelige, men kan blive voldsomme ved provokation. Selv de legesyge næbdyr kan være dødbringende for små dyr. Hannen har en klo på hvert ben, der indeholder dødelig gift.

En af de mest elegante svømmere, smooth stingray (Dasyatis revicandata – en pilrokke) er den største i verden. Den har en længe på over 4,3 meter og en spids hale på 30 centimeter, der indeholder gift.

Uanset om du besøger Southern Rivers afdelingen (hvor næbdyrene er), eller Northern Rivers (hvor saltvandskrokodillerne lever), eller Northern Ocean/ Great Barrier Reef, vil besøgende finde det skræmmende interessant.

For et mindre skræmmende billede af det undersøiske rige, så tag til Southern Ocean afdelingen. Husk, på trods af størrelsen på kontinentet, er Australien en ø, der er omringet af vand på alle sider. Her er dyrene mere kære og sødere, herunder pingvinerne og sælerne.

Sydney Harbour er en del af Southern Ocean afdelingen, så besøgende kan få et billede af dyrene, der svømmer frit under Harbour Bridge og rundt om Operahuset. Sælarterne strækker sig fra australske og new zealandske pelssæle til de sub-antarktiske arter. Pingvinudstillingen byder blandt andet på en type kaldet Fairy Penguins, på grund af deres lille størrelse.

Det er endda muligt at melde sig til VIP-ture, der tilbyder, at man kan komme til at fodre dyrene. Tæt på slutningen af turen er der et rum, hvori tanken er mørk bagi og oplyst fortil. Der bliver spillet klassisk musik, når du ser på dyrene, der danser til deres egen mystiske musik.