OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Oplev det moderne eller klassiske Sydney

Historiske bygningsværker

Uanset om du er til moderne eller klassisk, har Sydney Historic Houses Trust noget, der både vil glæde og underholde.

Elizabeth Farm
Elisabeth Farm indeholder Australiens ældste bygning. Da det begyndte i 1793, var det de tidligere fåreavlere, John og Elisabeth Macarthurs hjem. Farmen var fødested for den nu verdenskendte australske uld industri.

Besøgende kan få en god fornemmelse af, hvordan livet var i det 19. århundrede, i en region uden megen bekvemmelighed. Men der var lidt. Der er en have fra 1830’erne og en tesalon, der serverer Devonshire the og frokost.

Huset har to afdelinger, en tjenestepigedel med otte værelser og stuehuset med 15. Kom og sæt dig under den skyggefulde veranda og forestil dig, hvordan livet var i det barske land for 200 år siden.

Elisabeth Farm er lokaliseret i Rosehill, tæt på Parramatta.

Hyde Park Barracks

London er ikke den eneste by, der har en Hyde Park, selvom den i Sydney er opkaldt efter dette mere berømte sted. Her kan besøgende se bygningerne, der var hjem for straffede mænd fra 1819 til 1848, som aftjente deres dom ved hårdt arbejde. Det blev senere et samlingssted for unge, kvindelige immigranter, senere et asyl, og den har været brugt til meget andet.

Greenway Gallery indenfor har udstillinger om Australiens historie og kultur. Men bygningens ydre er i ligeså høj grad en udstilling. Den orange murstensbygning er et enestående eksempel på periodens arkitektur.

Hyde Park er lokaliseret på Queens Square, Macquarie Street.

Elizabeth Bay House
Elisabeth Bay House ligger ud til den pragtfulde Sydney Harbour (teknisk kaldet Port Jackson). Indvendigt kan besøgende se 19.-tallets fortræffelige møbler.

Huset er designet af datidens kolonisekretær med syv værelser i stueetagen. Her kan du se den elegante, gule sofa og de multifarvede tæpper, der var indbegrebet af 1940’ernes stil, eller gå igennem tjenestepigens værelse og spisestuen, og forestille dig, hvordan det var at tjene i et sådan elegant hjem.

Gå langsomt igennem biblioteket og tegneværelset, for at se Macleay botanik- og insektsamlinger, flittigt indsamlet fra området. Se derefter videoen med skuespillere, der skildrer familien, og få en dybere forståelse for deres daglige liv.

Gå igennem haven og betragt dette vidunderlige hus, et veritabelt palæ af tiden. Beundrer den forenklede græske stil med dets mønstrede søjler og balkon over indgangen.

Oprindeligt var der 22 hektar have. Rejs en tur tilbage i Australiens historie og forestil dig, hvordan ”den anden halvdel” levede dengang.

Elisabeth Bay Hose er på Onslow Avenue 7, Elisabeth Bay. Huset ligger fem minutters gang fra Kings Cross togstationen.

Rose Seidler House
Sikke en forskel hundrede år gør! Tag en tur til Rose Seidler House, færdigbygget i 1950. Et moderne varetegn for Australiens arkitektur – det var ejerens søns første hus.

Placeret i et naturligt landskab er huset en stærk kontrast til omgivelserne, med panoramaudsigt over Ku-ring-gai National Park.

Fuldstændig restaureret til det originale har det meget få farver og en åben etage, som er typisk for perioden. De originale møbler og den simple, ligefremme stil fuldender looket.

Rose Seidler House ligger 20 kilometer nordvest for Sydneys centrum i forstaden Wahroonga.

Sydneys Historic Houses har noget for alle. Kom mere end én gang – du vil ikke kunne se det hele på en tur.