OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Sejlture i Sydneys havn

Havnerundfart

Sydneys havn (teknisk set, Port Jackson) tilbyder et antal fantastiske udsigter. Men endnu dejligere er det at se dem fra en anden vinkel, på vandet, mens man sejler i høj fart i en speedbåd, eller mens man sejler roligt forbi i et sejlskib.

Der er et utal af selskaber, der tilbyder sejlture i havnen.

Nogle er rolige sejlture, hvor den milde vind fra havet blæser i dit hår, mens du nipper gin og taler om vejret. Fra det sted kan du slappe af og se hvor meget skibets sejl matcher kurvene på Sydneys Operahus.

Andre tilbyder ture i høj fart rundt om og under Harbour Bridge. Lad vandsprøjten ramme dit ansigt, når båden danser over bølgerne og hopper til du næsten falder ud. Spænd redningsvesten og ret ansigtet mod solen, for at tørre. Ikke alle selskaber kræver redningsveste, da bådene er udstyret med sikkerhedsseler og sikkerhedsstange.

Bremseforstærkere stopper (hvor båden stopper indenfor to bådslængder) og snurrer båden, og giver et større sus end nogen forlystelsespark, siger de lokale. En dieselmotor på 700 hestekræfter tager de modige og de skræmte på ture på op til 80 km/t. Turene varer op til 30 minutter og nogle både kan have op til 23 passagerer med.

Tag på en fisketur og find ud af, hvorfor Great Barrier Reef anses for at være et af verdens bedste områder for lystfiskeri. Uanset om du er interesseret i bare et par timers afslappende fiskeri eller vil have en heldagsudflugt, har Sydneys fisketurs-selskaber det, du leder efter.

For dem som bare vil se på, er der forskellige cruises, hvor du kan komme ud og se på hvaler, pingviner, sæler, delfiner og mange af de fugle, der lever i området.

Hvis du vil se noget andet end Operahuset, er der Taronga Zoo og Darling Harbour, der også byder på mange udflugter. På to timer er der fire afgange fra Circular Quay. Brug et par timer på at sejle til den sydlige kyst til Watsons Bay, over til den nordlige kyst, for at opleve Middle Harbour, og vend derefter tilbage til Circular Quay.

Frokost-, middags- eller solnedgangs-cruises tilbydes også. Der er eftermiddags-cruises, der varer to og en halv time og giver dig en smuk tur langs den østlige forstad og den mere velhavende Middle Harbour. Den halvanden time lange aftencruise tager passagerer ind i Darling Harbour, hvor du får en fantastisk aftenudsigt over Sydney. Skibet passerer Garden Islands flådebase for en fantastisk udsigt over Operahuset.

Fuldt bemandede yachts er tilgængelige for dem med et større budget. Et selskab tilbyder en 45-fods katamaran, fuldt udstyret med TV, DVD, CD/radio, aircondition, køleskab og endda grill.

Der er endda dag- eller aften-gondolsejladser for de romantisk anlagte. Start på Cockle Bay og sejl roligt rundt om det indre vestlige område af Sydney Harbour. Turene er med eller uden mad, som du ønsker det, og har plads til op til fire personer.

Uanset ens interesse, hvis det involverer at bevæge sig på vandet, har Sydney noget indenfor dit tids- og pengebudget. Sørg for at besøge byen mere end én gang – du vil ikke have mulighed for at se alt, hvad du vil på bare et besøg.