OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Naturhistorisk kunst i Sydney

Australian Museum

Med sin grundlæggelse i 1827 var Australian Museum landets første store kollektion af naturhistorisk kunst. Det blev åbnet for offentligheden for første gang i 1857 og byder på det største udvalg af naturhistorisk kunst i Sydney.

Delt over tre etager er arkitekturen et besøg værd i sig selv. De græskinspirerede sandsstens søjlegange vækker interessen hos alle. Bygningen indeholder artefakter fra Australien, Papua New Guinea og fra flere steder i området. Der er udstillinger indenfor mineralogi, insekter, fugle, krybdyr og en mængde andre område.

Ikke overraskende er dinosaurudstillingen evigt populær. Der er flere imponerende eksemplarer af skeletter. Men der er også nyere dyr, såsom deres efterfølgere, fugle. Kakaduer, lyrehaler, løvhyttefugle, emuer og mange andre. Der er endda en natpapegøje, en af kun 24 i hele verden.

Museet har flere belærende værktøjer, der underholder og oplyser. Kom og find ud af, hvordan fugle udviklede fjer. Skeletsamlingen giver også et godt overblik over pattedyrenes, fuglenes, fiskenes og krybdyrenes opbygning.

Insektgalleriet holder en stor blanding, inklusive nogle særligt giftige dyr, kun set i Australien. Her kan besøgende finde ud af, hvor giftige funnel web-edderkopperne er og hvorfor en anden kaldes the Australian Upside-Down Fly (den omvendte australske flue).

Børn vil komme til at gyse over at lære om Australiens 300 forskellige slags snegle, og på samme tid se blodsugende igler, skræmmende skorpioner og behårede edderkopper.

Men den ikke-skræmmende del af samlingen er ligeså interessant. Museets sommerfugle er blandt de mest anderledes og smukkeste, der nogensinde et blevet fundet.

Besøgende kan også bruge indbringende tid på at udforske den ikke-levende verden. Albert Chapman Mineral-samlingen er lille i forhold til New York og London standarder, men her er mange ædelsten.

Højdepunktet er Australiens mineraler, som er samlet fra hele verden. Unik, som landet selv, har Albert Chapman også flere displays, der giver dybdegående informationer om eksemplarerne.

Et supplement til Albert Chapman-udstillingen er Planet of Minerals-udstillingen, hvor besøgende kan lære om klipperne ved Sydnet Harbour (teknisk kendt som Port Jackson).

Elever i alle aldre kan opleve hvordan mineraler og klipper er formet, hvordan jorden har ændret sig over tiden, hvordan meteorer er og hvad der former kalksten, grotter og vulkaner.

Udstillingen byder på en 4,4 millioner år gammel zirkon, fundet i det vestlige Australien, sammen med opaler og en hel ædelstenskiste fyldt med kostbare sten.

Som du ville forvente af en ø så tæt på havet, er der også en omfattende samling af skaller og andre fossiler fra de omkringliggende have.

Vær forberedt på at bruge hele dagen, eller kom flere gange, da der er meget mere at se, end man kan nå på én udflugt.

Det er dyrt at parkere, så besøgende ønsker måske at tage toget og stå af på Museum Station eller St. Jones Station. George Street Bus er et andet billigt alternativ. Stå af på Town Hall og gå op af Park Street.